Tappioputki jatkuu. Kun ei oikein huvittanut tai jotain. Tai huvitti, mutta ei ihan 20 minuuttia sentään putkeen. Tai putkessa.

1528461.jpg

Nuuh. (Sarjassa kaikkea kamerasta löytyykin, kuka lie räpsäissyt.)

Ihana aurinkoinen, lämmin 22-23 asteen päivä vietettiin Ikaalisissa. Lut-koe oli, tuli ja meni. Ainoana parsonina pidin lippua korkealla. Jouduin olemaan toooosi paljon autossa, kun aina siellä pihassa höngyin, vinguin ja kiljuin kohti putkistoa. Silti olin melkein kokonaan hiljaa kun pääsin sinne eikä kettua ollutkaan. Kun oli, pidin aika kovan rähinän - aluksi. Ajoin sen hajuötökän nurkkaan ja vaikka se vähän kävi nenille, huusin vaan. En tiedä mitä sitten tapahtui. Kyllästyin vissiin, kun ei tapahtunut sen kummempaa vaikka pidin meteliä. Kävin vähän kurkkimassa, että pääseekö sen ketun luo toisesta suunnasta. Menin takas, kun muut tiet oli ummessa. Vähän vielä karjahtelin, mutta se oli vaan siellä nurkassa se peto. Sit mä vaan lähdin katteleen mitä siellä muualla putkissa olisi. Kuljeskelin vaan. Monta minuuttia meni, ja Hanna sit käski ottaa mut pois. En olis halunnu. Tahdoin vielä takasin. Eiks ne tajuu, että välillä voi lepäillä ja silti tykkäis olla pahana sille ketulle?

Siellä meni monella muullakin vähän ketuiks koko homma. Tuomarin mielestä oli tavallista vaisumpaa ja heikompaa touhua. Meitä oli aluksi 11 koiraa. Paljon niitä mäyriä ja meitä ärrejä yks raja-eli-borderi, yks karkeekarvanen-kettu, yks saksan-mustametsä ja mää. Se rajakoira piti semmosen metakan että sai lähtee jo aamulla kotiin. Ei ois kuulemma saanu tyhjässä putkessa haukkua niin paljoo. Meistä kaikista muista yhteensä kaks luovutti (en siis ollu ainoo), yks vaan sai B:n ja kaikki muut C:tä tai D:tä... Moni ihminen siinä ääneen ihmetteli, että ei oma koira ole ennen noin vähän haukkunut. Meitä ei huvittanu! Olivat hiljattain pesseet ne laudatkin sieltä.

Lapuissa lukee tällaisia:

Ikaalinen 4.5.2008

D-B aste

Koe alkoi 12.32, päättyi 12.47

Ahdinkoputken läpäisy: tyhjä putki hyvä, riistakoe hyvä

Tyhjän luolan tarkistus: täydellinen, hieman ääntä

Arvostelu: Koira hyvin putkeen ja pellille, jossa aloittaa haukun. Luukkujen auettua kettu siirtyy vasempaan kulmapesään. Koira seuraa saaden ketun siirtymään peräpesään, jonka jälkeen koira aloittaa työsekentelyn osittain lankun alla. Parin minuutin jälkeen koira käy kaksoispesällä palaten kuitenkin työskentelemään, saaden ketun puolustautumaan. Erän puolivälissä koira lähtee harhailemaan putken oikealle puoliskolle, eikä ota enää yhteyttä kettuun. Ohjaaja luopuu.

Saavutettu kehitysaste LUT -

Tuomari: Jori Vanhatalo

1515083.jpg

Taidan ruveta perheelle lelukoiraksi. Mikään ei suju. Sylikoirana oon kyllä ihan maailman hyvä! (Ja saattaa olla että agiliitelyssä oon tänään harkoissa Ihan Hyvä ja Tarpeeksi Taitava.)