Kauneuden ylistys jälleen syntymäpäivänäni. Aurinkokin suvaitsi tulla esiin pitkän piilottelun jälkeen, kun Minulla on Syntymäpäivä! Olen nyt neljä vuotta. Onnittelut myös veljelleni Romeolle ja siskoilleni Vernalle ja Veeralle.

Nyt on lunta niin mahdottoman paljon, että yläoksistakin voi ton pölhö-Merrin kanssa syödä aroniamarjoja. Aijai, ne on hyviä. Oksat alkaa olla tyhjiä.

Toisinaan on vaikeeta olla samassa hihnassa.

Kattokaa ton korvia! Heehee. Muutenkin sillä on yleensä tollanen älykäs ilme.

Sitten lyhyt oppimäärä miten pelataan KÖKKÖÄ.

Vain minä, Vappu, voin tietää mikä on kökkö. Valitsen sen huolella tienvarresta. Kesällä se on kivi, talvella se on puhdas tai vähemmän puhdas, mutta kiinteä paakku. Sitä kuuluu Minun raapia ja kaaputtaa testiksi. Joskus paakku ei olekaan kökkö, ja se hajoaa ja hylätään.

Kökköä kuuluu kuljettaa pitkin maata joko kuonolla tai etutassuilla ohjaten, lujaa. Välillä sen voi ottaa suukuljetukseen. Se kuuluu myös pudottaa apuhenkilön eli ihmisen potkaistavaksi välillä.

Syystalvella 2008 voimaantulleen sääntömuutoksen mukaan Merrin kuuluu tässä varsinaisessa pelivaiheessa roikkua, tempoa ja kiskoa hihnastani voimakkaasti ja rytmillisesti. Jos ote lipsahtaa hetkeksi irti, kuuluu haukkua äänekkäästi. Minä jatkan kökön kuljetusta tempoilusta piittaamatta apinan raivolla ja innolla.

 

Kevät tulee, sanokaa mun sanoneen. Vaikka onkin pakkasta ja lunta niin maar mahdottomasti. Talitintit on karjahdelleet puissa jo pari viikkoa. Tässä näette kuinka komentelen niitä.

Kaikki kuvat on tänään, syntymäpäivän kunniaksi, kuvattuja.

Terveisin synttäriprinsessa Vappu